Veleposlaništvo RS Bukarešta /Novice /
06.11.2014  

Donacija Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bukarešti

Od ponedeljka, 3. novembra je vrt Veleposlaništva v Bukarešti bogatejši za inovacijo GREEN.RING podjetja GVT Štraus iz Radovljice in idejnega botra Radeta Oblaka.

Zeleni obroč, ki nam ga je podaril inovator, je namenjen zaščiti dragocenih dreves in rastlin, obenem pa lahko obroč predstavlja posteljico v katero lahko sadimo druge rastline.

Predstavitve obroča, ki je bil izjemno dobro sprejet, so se udeležiti tako večji vrtnarji v Bukarešti, kot krajinski arhitekti ter predstavniki Univerze za kmetijstvo in veterino, ki je inovatorja povabila k sodelovanju na permanentni razstavi na dvorišču Fakultete za hortikulturo.

Veleposlanica Jadranka Šturm Kocjan se je inovatorju zahvalila za donacijo, ki sedaj, skupaj s posajenim rdečim javorjem, krasi vrt Veleposlaništva. Prav tako je predstavila tri nove avtohtone vrtnice, ki so bile ob tej priložnosti posejane na vrtu in sicer vrtnico Portorož, Trubar in Prešern. Kot je dejala, v naslednjem letu pričakujemo še belo vrtnico Ljubljana, ki bo vzgojena posebej za leto 2016, ki bo Ljubljana zelena prestolnica Evrope.

Predstavitev Green.ringa s strani g. Oblaka

 

 

 

Veleposlanica Šturm Kocjan pri zasaditvi in gnojenju drevesa

Veleposlanica Šturm Kocjan, Rade Oblak in Janko Štraus

Green.ring in slovenske vrtnice