Veleposlaništvo RS Bukarešta /Novice /
17.11.2014  

Razstava likovnih del akademske slikarke in arhitektke Majde Skrinar

V sredo, 12. novembra, je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bukarešti, ob sodelovanju z Nacionalnim Muzejem Taranului (Muzej podeželjskega kmeta), organiziralo razstavo slovenske akademske slikarke in arhitektke Majde Skrinar z naslovom "Nevidna mesta".

Po uvodnih besedah direktorja Muzeja dr. Virgila Nitulescuja in predstavitvi slikarke s strani veleposlanice Jadranke Šturm Kocjan, je spregovorila likovna kritičarka Adina Zorzini.

Kritičarka je dela Majde Skrinar opisala kot globoko notranje občutenje slikarke in podoživljanje njene notranjosti. Kot je sama dejala, vidi v izjemno mero senzibilnosti v odnosu do vsakdana. Sama bi razstavo poimenovala "Občutek in senzibilnost" ("Sence and sensibility").

Slikarka Skrinar je predstavila razstavljena dela, ki so nastala v njenem ateljeju na Primorskem in povečini predstavljajo okolje v katerem živi, občutenje morja in letnih časov na Mediteranu. Kot je dejala, je naslove za svoja dela našla v literarnem delu Itala Calvina iz leta 1972 "Izgubljena mesta".