Veleposlaništvo RS Bukarešta /Novice /
07.02.2015  

Srečanje s predstavniki slovenskih podjetij

Veleposlaništvo Republike Slovenije je konec januarja, ob začetku leta, organiziralo srečanje predstavnikov slovenskih podjetij, ki so zastopana na romunskem trgu. Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj s katerimi so se gospodarstveniki soočili ob vstopu na romunski trg, izmenjavi znanja in seveda seznanitvi s pričakovanji, ki jih imajo podjetja do Veleposlaništva. Veleposlaništvo želi podjetnike v Romuniji in tiste, ki se zanimajo za ta trg seznaniti s čim jim lahko pomaga, obenem pa s strani gospodarstvenikov prejeti informacijo na katerih področjih je pomoč najbolj potrebna. Le s dobrim sodelovanje namreč lahko dosežemo uspeh.

Kot je dejala veleposlanica Šturm Kocjan, smo tukaj zato, da pomagamo in iščemo rešitve.

VP Šturm Kocjan v pogovoru z gospodarstveniki

 

Na sprejemu so bili prisotni predstavniki Gorenja Romania s.r.l. (Gorenje d.d), Krka Romania s.r.l. (Krka d.d.), Perutnine Ptuj s.r.l. (Perutnine Ptuj d.d.), ETI Romania s.r.l. (ETI Elektroelement d.d.), predstavnik podjetja EUROGAMA Flavours and Fragrances, ki trži izdelke Afrodita, Alveus Romania,ki zastopa podjetje Kovinoplastika Lož d.d., predstavnica podjetja Dealul Spirli business center, ki deluje na področju nepremičnin ter podjetja SOFTNET, ki zastopa podjetje SOFTNET d.o.o. iz Slovenije.

 

 

Na ozemlju Romunije ima svoje predstavništvo šestnajst slovenskih podjetij in sicer poleg omenjenih še podjetje Kovintrade Romania s.r.l. (Kovinotrade d.d.). Sandoz Romania s.r.l. (predstavništvo Lek d.d.),Tepid s.r.l.(zastopništvo za Unior Kovaška industrija d.d.), Hermi Protection s.r.l. (HERMI d.o.o.), Viator & Vector s.r.l. (Viator & Vector d.d.), Alpina Siro s.r.l. (za Alpina d.o.o.), Duol s.r.l. (Duol d.o.o.), in Iskraemeco s.r.l. (Iskraemeco d.d.).