Veleposlaništvo RS Bukarešta /Konzularne informacije /Volitve /

Zakonodajni referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT), 13. maj 2018.

Državna volilna komisija je dne 27. 3. 2018 sprejela Sklep o določitvi datuma ponovnega glasovanja na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/18. Ponovno glasovanje na referendumu bo v nedeljo 13. 5. 2018.

 

Vprašanje na referendumu se glasi:

"Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT), ki ga je Državni zbor sprejel 8. maja 2017?"

 

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bukarešti državljane Republike Slovenije z volilno pravico obvešča, da lahko svojo odločitev o načinu glasovanja sporočijo Državni volilni komisiji do 9. 5. 2018 do 24 ure. Rok za oddajo obvestila je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazec Obr03)

 Volivci obvestila o načinu glasovanja lahko posredujejo elektronsko:

  • s kvalificiranim digitalnim potrdilom:

           https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3490

  • brez kvalificiranega potrdila:

            https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3489

 ali izpolnjen obrazec iz priloge pošljete na DVK. To lahko storijo na tri načine:

  • po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na elektronski naslov gp.dvk(at)dvk-rs.si

  • po faxu na številko 00 386 143 31 269
  • po pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenije

 Dodatna pojasnila lahko najdete na spletni strani http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-referendumi/ponovno-glasovanje-na-referendumu-o-ziugdt-2018

 

Volitve

 

Na tej strani vas obveščamo o poteku vseh volitev v Republiki Sloveniji, referendumih, volitvah v Evropski parlament in pobudah slovenskih državljanov.

 

 

Posebej vas obveščamo o rokih za podajo prijave za volitve v tujini.